Започнаха проверки за чисти автомобилни номера

Пътна полиция

433 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 24 февруари до 1 март 2020 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 358 фиша и 91 акта. Един от актовете е на неправоспособен шофьор.

Установени са шестима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол –  концентрацията при четирима от тях е била над 1,2 промила.

Регистрациите на шест моторни превозни средства са прекратени – едно от тях заради неправоспособност на водача, две заради употреба на алкохол от страна на шофьора и три заради употреба на наркотици.

През седмицата са регистрирани три пътно-транспортни произшествия с трима пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 2 до 8 март се провежда специализирана полицейска операция за недопускане на движение по пътищата на моторни превозни средства с непочистени и замърсени регистрационни номера. Законът за движение по пътищата изисква от собствениците на моторни превозни средства да поддържат чисти регистрационните си номера. Според чл. 183, ал. 4, т. 11 от Закона за движение по пътищата се наказва с глоба 50 лeвa водач, който управлява превозно средство с нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *