Ефективна присъда за бензинджия, присвоил служебни пари, върнал борчове и си купил кола и дрога

Съд

Ефективна присъда за бензинджия, присвоил служебни пари, върнал борчове и си купил кола и дрог.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна съобщават, че 21-годишният К.Д. ще търпи наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, наложена му е и глоба в размер на 2000 лева. Той няма да има право да заема длъжност, свързана с материална отговорност, за период от 5 години.

Мъжът е бил предаден на съд от Районна прокуратура – Разград за това, че в условията на опасен рецидив, в качеството си на длъжностно лице, обслужващо бензиностанция и газстанция, присвоил чужди пари в размер на 11 579,13 лева – престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 201 от Наказателния кодекс. Освен това бил привлечен към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

К.Д. е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заявил, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета.

На 25 май 2020 г. К.Д. се явил на работното си място – бензиностанция и газстанция в Разград, за нощна смяна. Той имал достъп до оборотите на търговския обект и отговарял за оперирането и съхранението на парите, тъй като през нощта смените се давали само от един човек.

Подсъдимият изпитвал финансови затруднения, дължал пари и не можел да ги върне в срок и решил да си осигури средства, като вземе парите от касата на работното си място. Около 2 часа след полунощ К.Д. отворил малък сейф, в който се съхранявали оборотните пари, извадил ги оттам и ги скрил в себе си. На сутринта издал смяната на колега и напуснал обекта без намерение да се връща.

В следващите дни мъжът се разпореждал с присвоената сума – върнал заеми към познати, купил автомобил, мобилен телефон, преносим компютър, наркотични вещества и алкохол. След това се укрил в гориста местност край Разград, като планирал да остане там за известно време.

На 6 юни 2020 г. К.Д. бил задържан от органите на реда. Намерени били всички закупени вещи, 3,43 грама марихуана, 0,61 грама хашиш и сумата от 875 лева.

Присъдата на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

 2,566 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *