Двама нови директори в общински структури от днес

Нови директори имат от днес, 6 април, Общинско предприятие „Бизнес зона Перистър“ и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Новият ръководител на ОП“Бизнес зона Перистър“ Огнян Хинов обсъди първите си задачи на поста с ресорния заместник-кмет на Община Разград Мирослав Грънчаров. Хинов е магистър по електроснабдяване и електрообзавеждане, завършил е Русенски университет „Ангел Кънчев“, както и „Организация и управление на бизнеса“ в Стопанска академия „Д.Ценов“-Свищов с придобита квалификация „Мениджмънт“. В началото на трудовата си кариера е работил по една година в МУЦПО-Разград и Комбинат за антибиотици-Разград, след това общо 27 години във „Водоснабдяване-Дунав“, от които 6 години като управител на търговското дружество. През последните 9 години е работил в „Аквастар-Сис“ООД.

Новият директор на РБ“Проф. Боян Пенев“ Димитър Петров е завършил „Начална педагогика“ във ВТУ“Св.св. Кирил и Методий“, „Политически умения“ в НБУ-София, магистър е по специалността „Библиотечно-информационни науки и културна политика“ от Философския факултет на СУ“Св. Климент Охридски“. Димитър Петров е работил в: Драматичен театър-Разград, Общинска администрация Завет, в строителството в Русия, Интернат за социално слаби деца „Кирил и Методий“-с.Балкански, 6 години е директор на НУ“Никола Златаров“-с. Градина, а 4 години – на ОУ“Иван Вазов“-с. Гецово, от 2009 г. работи в РБ“Проф. Боян Пенев“ като PR и библиотекар.

И двамата нови директори са назначени до провеждане на конкурси.

Единият от тях – Димитър Петров – няма публично политическо битие, Огнян Хинов обаче преди повече от 10 години бе кадър на НДСВ, а на последните местни избори бе в листата за общински съветници на местна коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ (ДА БЪЛГАРИЯ, ДСБ, Зелено движение)(СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ, ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ)“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *