Венец пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки за Световния ден за безопасен труд

Във връзка с отбелязването на 28-ми април – Световен ден за безопасност и здраве при работа се проведе редовно заседание на Областния съвет по условия на труд в конферентната зала на РС на КНСБ град Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Грациела Ранкова – Областен координатор на РС на КНСБ подчерта, че тази година мотото на Световния ден за безопасност и здраве при работа е „Нулева смъртност до 2030 г. на работното място“.

От 1998 г. КНСБ и сдружение с нестопанска цел „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов“ помагат на деца, изправени пред изпитанието да израснат сами без родителска грижа. В продължение на 24 години се изплащат стипендии на деца, чиито родители са загинали при трудова злополука. Загиналите са били членове на КНСБ, отбеляза още Ранкова и помоли всеки, който има възможност и желание да подпомогне този процес да се включи в дарителската кампания.

Отчет за контролната дейност на Дирекция „Инспекция по труда“ – град Разград за първото тримесечие на 2022 г. и основни приоритети в дейността й през второто полугодие на 2022 г. представи Айлин Мехмед – и.д. Директор на Дирекция „Инспекция по труда“ град Разград.

Г-жа Даниела Коджахристова – директор на ТП на НОИ Разград представи информация за анализ за трудовия травматизъм в Област Разград за първото тримесечие на 2022 г., като в заключение апелира пострадалите при трудова злополука лица, да уведомяват контролните органи на НОИ Дирекция „Инспекция по труда“ град Разград, в случаите, когато работодателят не я е декларирал. Това тяхно право е регламентирано в чл. 57, ал. 2 на КСО.

След приключване на заседанието г-н Златев и членовете на Областния съвет по условия на труд, поднесоха венци пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки, която се намира пред сградата на бул. „България“ 15.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *