Близо 2 тона капачки от Разград за кампанията „Аз Вярвам и Помагам”

1,900 тона капачки са събрали жителите на Община Разград през последните 7 месеца. Това е количеството, което координаторите за региона – Дочка и Свилен Иванови – заедно с главния експерт в отдел „Опазване на околната среда” в Община Разград Диана Димитрова предадоха на организаторите на кампанията „Аз Вярвам и Помагам” във Варна на 29 април. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

В областния град съоръженията с форма на сърца, в които се събират капачки, са две – в градинката до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” и на пазара в жк „Орел”. Сърца има и в Киченица и Топчии, няколко фирми и учебни заведения също предадоха големи количества капачки за настоящия етап от кампанията. Транспортирането на събраните капачки бе осигурено от Община Разград.

Средствата, получени след рециклирането на капачките,  се използват за закупуване на детски линейки и други каузи, свързани с детското здравеопазване.

Организаторите припомнят, че събирането на капачки продължава, като в съоръженията с форма на сърца трябва да се пускат само капачки, без други видове пластмасови артикули, а капачките не трябва да са в туби.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *