Блестящо представяне на талантите на Музикалната школа на Международния конкурс „Звукът на времето“

Като блестящо характеризираха представянето на своите възпитаници на Международния конкурс „Звукът на времето“ във Велико Търново директорът на Музикалната школа „Илия Бърнев“ към НЧ“Развитие 1869“ Деян Денчев и ръководителят на класа по вокално майсторство Детелина Тодорова.

Певческата надпревара в нейното девето издание се провежда на два етапа – онлайн и присъствен. Конкуренцията сериозна и е от 550 участници от България, Румъния, Турция, Южна Корея и други, а журито е председателствано от музиканта Иван Лечев.

И петимата индивидуални изпълнители от Музикалната школа, както и един дует, са одобрени на онлайн етапа и се явяват и на присъствената част, където затвърждават добрите впечатления у журито и се завръщат с куп отличия.

Мартина Матева с изпълнение на песен от Шопския край е на първо място в своят възрастова група в раздел Фолклор. За пръв път с фолклорно изпълнение се изявява Пресияна Тодорова и печели първо място. Ренета Петрова е с второ място, също с второ, но и със специална награда за изпълнението на „Кой уши байрака?“ е Йордан Гавазов. Рок-дивата в класа по вокално пеене Диляра Назиф е с първо и трето място от участието си в този конкурс, тя изпълнява песен на Елтън Джон. Дуетът Мартина и Йордан е на първо и второ място.

Награда получава и преподавателката на малките таланти. Детелина Тодорова е с диплом за висок професионализъм в творческия и педагогическия процес.

Няколко дни по-късно пред четирима от изпълнителите, тези, които пеят фолклор, заедно с Ивелина Атанасова има ново предизвикателство – концерт с Теодосий Спасов. На 31 май в Разград за представянето си те получават похвали от Кавалджия №1 на планетата, който нарича изпълненията им „Чудеса“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *