Закриват полицейското управление в Лозница, става участък към разградската полиция

Закриват полицейското управление в Лозница от 20 юни. Това стана ясно от пресконференция, на която директорът на Областната дирекция на МВР Деян Минков обяви структурни промени в институцията.

По думите му промените се извършват след анализ на дейността – в Лознишко престъпността била по-ниска спрямо останалите РПУ-та, разлика имало и в характера на престъпленията.

Минков увери, че никой от 45-те служители в лознишкото управление няма да остане без работа, те ще бъдат преназначени в други сектори на дирекцията. Част от тях ще си останат в Лозница, но като служители в полицейски участък към РУ-Разград, което вече на практика ще покрива три общини – Разград, Цар Калоян и Лозница.

Минков и началника на РУ-Разград Станимир Станев обясниха още, че с оглед подобряване на обслужването на населението се удвоява броят на младшите полицейски инспектори, по-известни като „квартални“. В момента те са трима, ще бъдат шестима, ще обслужват 16 населени места.

Остава да функционира подразделението на „Документи за самоличност“, тоест в Лозница ще могат да се подават заявления за издаване на паспорти и лични карти. Структурната реформа не засяга и пожарната.

Минков обясни, че участъкът в Лозница ще се управлява от началник и макар да не бе категоричен, от думите му стана ясно, че няма вероятност това да е настоящия началник на РУ-Лозница Бисер Стефанов.

Районното управление в Лозница е създадено през 1984 г. и е обслужвало и по-голяма територия през годините, включваща няколко села, които по-късно се включиха в Търговищка област, както и село Островче. Част от територията, обслужвана от РУ-Лозница, е и по-голямата част от главния път Русе – Варна – между разклоните за Каменар и Бели Лом, участъкът е с голяма натовареност и рисков по отношение на пътни инциденти.

One Reply to “Закриват полицейското управление в Лозница, става участък към разградската полиция”

  1. 16 села… Кой ще реагира на сигналите…. А пияните и дрогирани келеши…. А кражбите които така или иначе никой не разкрива…. Нощните сбивания….. Предстои анархия…… Мое мнение……

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *