„Биовет-клон Разград”АД подкрепя служителите, които искат да продължат образованието си

Биовет

Само през последните две години – 2018 г. и 2019 г. – 11 служители на „Биовет-клон Разград”АД са започнали да учат във висше учебно заведение с подкрепата на фирмата, в която работят – съобщават от ръководството на дружеството.

Това става след подписване на Договор за повишаване на професионалната квалификация. Този елемент от фирмената политика се прилага от години, като с времето договорите са облекчени в полза на работниците. В момента според договорите фирмата се ангажира да плаща целите семестриални такси на желаещите да продължат образованието си и да им предоставя допълнителен платен отпуск, а те трябва да останат на работа в „Биовет” 5 години след като завършат университета. При  неспазване на договора и напускане на фирмата преди изтичане на петгодишния срок не плащат неустойки, а само пропорционална част от семестриалната такса.

Инициативата за подписване на договор за повишаване на професионалната квалификация може да дойде от служителя, но може и от ръководството – по индивидуална преценка към работници и служители с високи резултати и потенциал за развитие.

11-те студенти от „Биовет” са на възраст между 25 и 40 години, всички учат в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Специалностите им са свързани с дейността на завода, което е сред изискванията за подписване на договора. Те учат: машинно инженерство, химични технологии, биотехнологии, фармацевтични продукти, технология на храните, управление на качеството.

От ръководството на „Биовет-клон Разград” допълват, че активно работят и към привличане на специалисти със средно образование по специалностите, свързани с фирмата. Имат договор с ПГХТБТ”Мария Кюри” за производствена практика на учениците от 8 до 12 клас, осигуряват и стипендии. През последните няколко  години обаче само 4 младежи са започнали работа в „Биовет” след завършване на училището, повечето от останалите продължават образованието си или заминават за чужбина. Ангажиментът на фирмата към осигуряване на условия за обучение на младите хора продължава.

 

 1,323 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *