„Биовет-клон Разград”АД подкрепя служителите, които искат да продължат образованието си

Биовет

Само през последните две години – 2018 г. и 2019 г. – 11 служители на „Биовет-клон Разград”АД са започнали да учат във висше учебно заведение с подкрепата на фирмата, в която работят – съобщават от ръководството на дружеството.

Това става след подписване на Договор за повишаване на професионалната квалификация. Този елемент от фирмената политика се прилага от години, като с времето договорите са облекчени в полза на работниците. В момента според договорите фирмата се ангажира да плаща целите семестриални такси на желаещите да продължат образованието си и да им предоставя допълнителен платен отпуск, а те трябва да останат на работа в „Биовет” 5 години след като завършат университета. При  неспазване на договора и напускане на фирмата преди изтичане на петгодишния срок не плащат неустойки, а само пропорционална част от семестриалната такса.

Инициативата за подписване на договор за повишаване на професионалната квалификация може да дойде от служителя, но може и от ръководството – по индивидуална преценка към работници и служители с високи резултати и потенциал за развитие.

11-те студенти от „Биовет” са на възраст между 25 и 40 години, всички учат в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Специалностите им са свързани с дейността на завода, което е сред изискванията за подписване на договора. Те учат: машинно инженерство, химични технологии, биотехнологии, фармацевтични продукти, технология на храните, управление на качеството.

От ръководството на „Биовет-клон Разград” допълват, че активно работят и към привличане на специалисти със средно образование по специалностите, свързани с фирмата. Имат договор с ПГХТБТ”Мария Кюри” за производствена практика на учениците от 8 до 12 клас, осигуряват и стипендии. През последните няколко  години обаче само 4 младежи са започнали работа в „Биовет” след завършване на училището, повечето от останалите продължават образованието си или заминават за чужбина. Ангажиментът на фирмата към осигуряване на условия за обучение на младите хора продължава.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *