19 пожара за два дни в Лудогорието, два нанесоха щети

19 пожара са гасили през отминалите две денонощия огнеборци от Разградско, два от инцидентите нанесоха материални щети – съобщават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

По-сериозни са щетите след пожар в апартамент на ул. „Бели Лом”53 в Разград в 14,23 ч. на 5 ноември. Огънят тръгнал от аспиратор, унищожил 3 броя черна и бяла техника, 2 броя ПВЦ-дограма,  опушил 20 кв.м. стени., апартаментът обаче е спасен.

Унищожен е един пластмасов контейнер за отпадъци на ул. „Александър Стамболийски”50 в Разград. Пожарът в него възникнал в 19,04 ч. на 5 ноември, огнеборците предотвратили разрастването му в съседните два контейнера.

Останалите огнени инциденти през последните два дни не са насели материални щети.

На 4 ноември са горели: сухи треви край Стражец, сухи треви край Хърсово, отпадъци в землището на Осенец, сухи треви край Сеслав, отпадъци на ул. „Лудогорие” в Исперих, регистриран е и низов пожар в широколистна гора край Балкански.

На 5 ноември са горели: отпадъци на ул. „Шипка” в Кубрат, сухи треви в гробищния парк на Островче, сухи треви в землището на Хърсово, сухи треви край Дянково, сухи треви в гробищния парк в жк „Орел”, сухи треви край Езерче, сухи треви в землището на Стражец, сухи треви край Вазово, сухи треви край Раковски, отпадъци на ул. „Христо Ботев” в Благоево.

През последните две денонощия огнеборците са оказали и техническа помощ, като в 0,08 ч. на 6 ноември са загасили и отстранили паднало горящо дърво на пътното платно след Севар в посока Сушево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *