6 януари – 12 януари 2020 г.

Кадрите решават всичко – е казал другарят Джугашвили, по-известен като Сталин.

Тази седмица станаха известни кадрови решения в местната и регионална власт, които предизвикаха много коментари.

И докато може да се провиди логика в назначаването на бивши шефове на общински предприятия – все пак всеки си прави свой екип и не може да разчита на назначенията на опонента си, а и освен това новоназначените са на временни позиции – до провеждането на конкурси през март, то с назначаването на бившия кмет за важен шеф в системата на горските стопанства, може само да се затвърди правотата на думите на Сталин и да се чака следващото повишение – таман един министерски пост се оваканти.

Фейсбук фолклор тръгна и по двата типа кадрови промени, в първия случай се ограничи до препращания към най-древната професия, но във втория разградчани се оказаха доста изобретателни, пошегуваха се с професията на Василев – как от конски е станал горски доктор, впечатлиха се и как навсякъде за провал на избори се наказва и отстранява, само в ГЕРБ следва повишение.

То отдавна не е и смешно, без думи оставаш от такива решения и свикваш да очакваш неочакваното.

Неочаквано беше и изказването преди Нова година на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова, че хората на Областния управител Гюнай Хюсмен ще се влеят в ГЕРБ, обаче се оказва, че вече се е случило и то първо в родната община на губернатора – Исперих, просто протоколът на сесията от 27 декември бе публикуван наскоро, та така се уведомихме.

Още в края на 2019-та 9 от 10-те общински съветници от ЗНС са обявили на тази сесия присъединяването си към групата от 2 човека от ГЕРБ.

Десетият пристанал на ДПС.

Обаче пък неговата позиция най-печеливша се оказа – мина се не мина 10 дни и човекът стана заместник-председател на Общинския съвет барабар с небезизвестния с бунтарските си прояви Юнуз Ахмед-Юнгата, понастоящем съветник от десните.

Иначе това решение на ЗНС си е чиста подмяна на вота на избирателя, че той ако иска ГЕРБ – няма съветниците от управляващите да са 2(два) броя, а повече.

Ослушваме се дали такъв вятър на подмяната на вота не се усеща по останалите общини.

То в Кубрат, Цар Калоян и Самуил ще е само повей, няма да се отрази на управлението и грам, но в Разград би разместило пластовете сериозно, а в Завет би предизвикало прецедент – на създаване на нова група съветници, тъй като там провалът на ГЕРБ бе най-осезателен – с 0 съветника.

Изобщо странна картинка са политическите отношения в нашата губерния.

През призмата на ДПС да погледнем примерно – в шестте общини те си управляват смело и сами срещу всички, в Разград обаче им се налага не само да са опозиция, ами и да гласуват с ГЕРБ.

БСП пък национално и по презумция са срещу ГЕРБ, обаче в Исперих примерно са заедно, десните пък навсякъде са опозиция, обаче в Исперих се оказват с управляващото ДПС.

За ГЕРБ какво – те вече сами не знаят кои са, какви са и защо са освен че: и да паднем, и да бием, пак ще управляваме.

Леко през политиката да погледнем и първото посещение на Русенския митрополит Наум в събота – единственият представител на каквото и да е светско управление в църквата бе една общинска съветничка от БСП, а уж според комунистите религията е опиум за народите.

Обаче като цяло пак беше пустичко в храма, вероятно Дядо Владика пак ще ни посети по Празника на Разград и тогава е добре да се не излагаме така.

Дано сме в пъти повече, а още много пъти повече на площада, където ще е и Президентът Румен Радев.

Да завършим и с добрата новина, която хич не е и политическа.

В анкетата на Разград24/7 вие избрахте за Събитие на 2019 г. успехите на децата на Разград – „Айлян Ахмед и 108 деца-таланти”.

Ето такива новини ще търсим и през тази година, но няма да пропускаме и всичко, което реално се случва по лудогорската земя – добро или лошо.

Лошото в отминалата седмица бе един препил 16-годишен тийнейджър, намерен в безпомощно състояние близо до дома си.

А хубавото, с което започна седмицата, бе празникът Йордановден край язовир „Пчелина”, където 31-годишен бивш футболист и настоящ търговски представител извади Богоявленския кръст от водоема в конкуренцията на още 15 смелчаци.

7 Replies to “6 януари – 12 януари 2020 г.”

  1. Иване, когато коментирам, коментирам с името си. Понеже си го споменал и ти с името си, без да се криеш, ще си позволя и аз да напиша нещо кратко и конкретно в отговор: Аз не се срамувам и страхувам от работа, доказала съм го и затова предложенията към мен са от различни посоки, но изборът е мой. А интелектът ми не простее, най-малкото, защото знам значението на думата “ментор”, без да си търся ментори. Не съм спокойна за съпругата ти, а се радвам за нея, защото я уважавам, понеже е кадърна и смятам, че има основен принос за малкото хубави неща, които се случиха в Разград в периода 2015-2019 г. Поздрави!

  2. И понеже не си наясно с материята, господин Василев никога не е бил лидер! Лидери са ръководителите на общинските организации, те са избираеми! Областните координатори се назначават от изпълнителната комисия!

  3. Радке, интелекта ти въобще не ме учудва, много простее, но какво да се прави, това ти е нивото?! За да се успокоиш, тя вече работи, етажите са твоя грижа, седми, трети и после партер…и тогава на на друг ментор, за да не умреш от глад!

  4. Радке, интелекта ти въобще не ме учудва, много простете, но какво да се прави, това ти е нивото?! За да се успокоиш, тя вече работи, етажите са твоя грижа, седми, трети и после партер…и тогава на шията на друг ментор, за да не умреш от глад!

  5. Издънките ги пращаха консули, защото знаят прекалено много партийни тайни и не могат да си позволят да ги разкарат и да си отворят устата. Нищо комунистическо не е чуждо на гробаджиите.

  6. Иваньееее Бояджиев не е бил партиен лидер.Загуби и се отегли . След 2 години партийната структура го номинира за депутат ,не са го назначавали на висш пост от ГОРЕ
    твойта взеха ли я вече някъде по етажите че я мисля

  7. И не навсякъде след загуба на избори понижават?! След загубата на кметските избори 2015 г. другаря Денчо Бояджиев вместо да го изхвърлят на бунището на историята, го повишиха в народен представител! Така че БСП е майка на това недоразумение! Нека бъдем коректни при представяне на събитията, а не да пишем това, което ни изнася!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *