Вече продават билетите за “Приказка за виенския валс” – по 20 и 30 лева

В понеделник започна продажбата на билети за гостуващата за Деня на Разград „Приказка за виенския валс“ – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

С този концерт-спектакъл Националният музикален театър „Стефан Македонски“ откри творческия сезон 2023/24 г. Той е вдъхновен от най-красивата и романтична музика, завещана ни от оперетните класици от времето на Австро-Унгарската империя – Лехар, Калман и Йохан Щраус – син. Част от спектакъла са популярните творби: „На хубавия син Дунав“, ария на Силва от „Царицата на чардаша“, арии от „Веселата вдовица“ и „Графиня Марица“.

В концерта участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър. Солисти са: Добрина Икономова, Петьо Пирозов, Еделина Кънева, Марчо Апостолов, Зорница Иванова, Денко Проданов, Христо Сарафов, Теменужка Трифонова, Богомил Спиров, Олга Михайлова-Динова. Солисти на балета са Татяна Янева и Трайче Стойковски, а диригент – Юли Дамянов. Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски.

Билетите се продават на Касата на Общинския културен център(Новия театър), тел. 0898445630. Цената им е 20 и 30 лв.

Спектакълът е част от културната програма на Община Разград по повод 28 януари – Деня на Разград. На интернет страницата на Община Разград можете да видите цялата програма за празника.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *