11 кандидати за кметския пост в Разград, а по шестима – за съветническо място

Днес официално приключи регистрация на кандидатските листи за кмет на община Разград, кандидатска листа за общински съветници и за кметове на кметства в общината за предстоящия на 29 октомври местен вот – съобщи говорителят на ОИК-Разград Юмгюл Ахмедова. За доверието на разградчани ще се състезават 11 кандидата за общински кмет, издигнати от 7 партии, 3 коалиции и един инициативен комитет:

  • Хабибе Кязим РасимДвижение за права и свободи – ДПС
  • Галина Милкова Георгиева-МариноваПП ГЕРБ
  • Ивелина Любомирова АнгеловаВЪЗРАЖДАНЕ
  • Калоян Руменов МоневМИР
  • Мария Григорова ГосподиноваПП ИМА ТАКЪВ НАРОД
  • Георги Милков ДимитровПП СВОБОДА
  • Васил Димитров Петров БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ
  • Валентин Стефанов ВасилевЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА
  • Мирослав Тодоров ГрънчаровКОАЛИЦИЯ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“
  • Симеон Панов ИзворовЛЕВИЦАТА!
  • Добрин Младенов ДобревИнициативен комитет

Регистрациите на претендентката от партия ПРАВОТО Димитричка Стоянова Илиева– предложена като кандидат за кмет на община Разград и кандидат за общински съветник са заличени въз основа на постъпило Заявление от нейна страна с искане да бъдат заличени регистрациите ѝ.

Общо 205 са кандидатите за общински съветници от 8 партии и 3 коалиции и една местна коалиция. Пълни листи с по 33 кандидата са представили от ПП ГЕРБ, „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, коалиция „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ и местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“), най-малка е листата на партия „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ само с един кандидат за общински съветник. За всяко от 33-те съветнически места се борят по 6 кандидати. Най-младият кандидат за общински съветник е Олджай Фийзула Осман от ДПС, той е на 19 години. Най-възрастният е Христо Атанасов Коев от партия „ПРАВОТО“, който е на 80 години.

В ОИК-Разград са регистрирани 63 кандидати за кмет на кметство. С най-много претенденти са кметствата: Гецово, Дряновец, Осенец, Раковски и Ясеновец, в които има по петима регистрирани кандидати. По четирима кандидати ще се борят за кметските места в кметствата: Пороище, Просторно, Радинград и Ушинци.

Предстои ЦИК да извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията.

Освен ПП-ДБ и Заедно за силна община, за чиито кандидати Разград24/7 съобщи, днес бяха направени още няколко регистрации.

БСП регистрираха още един кандидат за селски кмет – Ростислав Касабов.

Партия “Свобода” регистрира кандидата си за кмет Георги Милков, той е и водач на седемчленна листа:

1Георги Милков Димитров
2Димо Борисов Димитров
3Генади Кънчев Гатев
4Деян Петров Иванов
5Георги Атанасов Георгиев
6Кристиян Росенов Кънчев
7Николай Михайлов Начев

Партия Свобода има и двама кандидати за кметове на кметства:

1Георги Милков Димитров
2Димо Борисов Димитров
3Генади Кънчев Гатев
4Деян Петров Иванов
5Георги Атанасов Георгиев
6Кристиян Росенов Кънчев
7Николай Михайлов Начев

Партия “Български гласъ” регистрира свой кандидат за кмет – Васил Димитров Петров, той е и единствената номинация за общински съветник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *