ОУ”Ив.С.Тургенев” с призове от петия Национален конкурс за СТЕМ науки

С няколко награди от петото издание на Националния конкурс за СТЕМ науки в България се похвалиха от ОУ”Ив.С.Тургенев”. Училището е единственото от Разградска област, което е представило проекти в конкурса.

Директорът на училището Милена Орешкова е удостоена с награда в раздел „DIGITAL EXCELLENCE“ -SUPER STEM учител, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на ИКТ, програмиране и софтуерните технологии, както и дейности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти.

Отличие в категорията „STEM AMBASSADOR“ (STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) получава началният учител в ОУ„Ив. С.Тургенев“ Емилия Михайлова-Спасова, ментор на образователен проект, в които освен STEM е включен и елемент на изкуства (Art).

По информация от училището приложение на модерен подход към ученето, съчетаващ природни науки, технологии, инженерство, изкуство и математика в ОУ „Ив. С. Тургенев“ гр.Разград STEAM проект „Метеорологична прогноза“ с участие на второкласници от училището също е отличен в 5-ия Национален конкурс за STEM науки в България. Идейният проект е разработен от началния учител и магистър еколог Емилия Спасова, като продължаваща дейност на мисия „Метеоролог“, част от програма “Дизайн шампиони” на Red Paper Plane. Апробираният интердисциплинарен подход за постигане на знание позволи малките учениците да приложат на практика наученото за времето и неговите елементи, за климата и влиянието на климатичните промените върху живота ни. Творчески ментор на проекта бе учител ЦДО и музикален педагог Гергана Георгиева. Тя бе арт пътеводител на младите метереолози от планиране на дейностите, необходимите материали, изработката на костюмите и стенографията, също помощник-режисьор и главен видеооператор на продукцията.

Добрите STEM образователните практики на ОУ „Ив. С. Тургенев“ ще бъдат представени на Национална конференция “STEM Образование и иновации” през април 2022 г. в гр.София. По информация от сайта на конкурса част от участвалите 403 проекта ще бъдат публикувани в списание „STEM образование, иновации и знание”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *