„Зелени коридори“ за ваксини и през седмицата, в МВР – за пенсионирани полицаи, а днес се ваксинираха от Областна администрация

Изключителна информационна активност във връзка с кампанията по ваксиниране в Лудогорието кипи днес. От РЗИ и Областна администрация обявиха няколко важни неща по темата, които обобщаваме в една статия.

Най-полезната информация е, че зелените коридори от уикенда, за които научихме малко късно, продължават и през седмицата. От тях могат да се възползват хора, които не попадат в целевите групи, а са изявили желание за имунизации. При наличие на ваксина срещу COVID-19 имунизациите ще се провеждат във временните имунизационни пунктове, разкрити  в лечебните заведения, както следва:

  • Временен имунизационен пункт в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, с работно време:

– В следобедните часове от 13.00 ч . до 17.00 ч. на работната седмица (от понеделник до петък);

– От 09.00 ч . до 17.00 ч. през почивните дни (събота и неделя) и празнични дни.

  • Временен имунизационен пункт в „МБАЛ – Кубрат“ ЕООД, с работно време:

– От 08.00 ч. до 10.00 ч. във вторник, четвъртък и петък.

  • Временен имунизационен пункт в „МБАЛ – Исперих“ ЕООД, с работно време:

– От 14.00 ч. до 18.00 ч. във вторник, сряда и четвъртък.

Имунизацията ще се прави с препарата на „Астра Зенека“.

Записване за имунизиране срещу COVID-19 за МБАЛ – Разград:  на телефон 084 614 214 и за МБАЛ – Кубрат: на телефон 0848 73 223.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград също обявиха актуална информация, касаеща бившите служители на дирекцията. Там е създадена организация по ваксиниране на служителите от ОДМВР-Разград срещу COVID-19, Дирекцията предоставя възможност на всички свои пенсионирани служители, желаещи да се имунизират, да го направят на 25.02.2021 г. след 13.00 часа. Имунизацията ще се извърши с ваксината на Оксфорд/”Астра Зенека” в сградата на ОДМВР-Разград срещу представена лична карта и документ, удостоверяващ службата в МВР.

През почивните дни общо 156 човека са преминали през имунизационните кабинети в област Разград.

В събота кабинета в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград са посетили 36 човека. В неделя по 40 души или общо 120 са се ваксинирали в кабинетите в РЗИ-Разград, МБАЛ „Свети Иван Рилски“ и МБАЛ – Исперих.

В петък имунизация е била направена на 234 човека.

Днес се ваксинираха заместник областните управители на област Разград Евгени Драганов и Нурие Црънгалова. През имунизационния кабинет в РЗИ-Разград преминаха още 11 служители на Областна администрация. Областният управител Гюнай Хюсмен също изявил желание да се ваксинира, но тъй като наскоро прекара заболяването, нивото на антитела в организма му все още е високо. Той ще си направи имунизация на по-късен етап.

Междувременно през периода 19.02.2021 г. – 21.02.2021 г. в областта са регистрирани нови 17 доказани случая на COVID-19. В Разград те са 7, а по 2 има в Ясеновец и Кубрат. По 1 са установените случаи в Гецово, Дряновец, Раковски, Къпиновци, Лозница и Острово.

Починалите от COVID-19 в този период са двата, те и са от Езерче и Завет.

Активните случаи в област Разград са 87. От тях на домашно лечение са 49,  а хоспитализираните са 38. Под карантина са поставени 178 човека.

По данни от 21.02.2021 г. заболеваемостта в региона е 65,9 на 100 000 души население, което го поставя в така наречената оранжева зона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *