13-ти починал с COVID-19 в Разградско: собственикът на хотела, в който са 17-те болни украинци

Коронавирус

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград на 25.08.2020 г. е регистриран смъртен случай на жител на област Разград, заразен с COVID-19. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Случаят е мъж на 66 г. от град Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград). Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Приет за лечение в отделението за инфекциозни болести на МБАЛ – Разград. Заразеният има следните придружаващи заболявания: хронична бъбречна недостатъчност, артериална хипертония – втора степен и захарен диабет – тип II. Почива на 25.08.2020 г.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Това е 13-ият починал човек от Разградско с COVID-19.

Разград24/7 научи, че починалият е Мехмед Тусчиев – собственикът на хотела, в който са отседнали украински граждани, работещи по газопровода „Балкански поток“.  На 7 август стана ясно, че 17 от тях са с положителни проби за COVID-19 и бяха поставени под карантина в хотела. Няколко дни по-късно бе обявен и случаят на 66-годишния собственик на хотела, без от РЗИ да уточняват, че става въпрос за контактен на предходните случаи.

Погребението на Тусчиев ще е в петък.

Тусчиев е известен разградски предприемач, занимава се хотелиерство от години. Познат е на разградчани като коректен бизнес партньор и добър човек.

Разград24/7 изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Мехмед Тусчиев!

Поклон пред паметта му!

 

 1,423 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *