Шестима областни управители обсъждаха туризма в Северен централен район

Областният управител на Разград д-р Деян Димитров бе домакин на работна среща на тема „Разработване на План за съвместни дейности на Областните управители от Северен централен район в сферата на туризма“ днес. Освен петимата областни управители от района в нея участва и колегата им от Варна – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Форумът се състоя в конферентната зала на Интерактивния музей в Регионален исторически музей-Разград.

Ръководители и експерти от областните администрации представиха интересни презентации с туристическите профили на областите Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра, включващи най-атрактивните туристически обекти, фестивали и събития, любопитни факти, видове туризъм, профил на туриста, и места за настаняване в съответната област. Обсъдени бяха конкретни стъпки за реализиране на Плана за съвместни дейности в сферата на туризма.

Във програмата активно се включиха и специалните гости на форума: Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“, Емилия Германова – директор на Историческия музей в гр. Исперих, Анна Пенчева – маркетинг директор на ПФК „Лудогорец 1945“, Дияна Славова – Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и др.

След работната среща гостите разгледаха археологическия резерват „Абритус“ и бяха впечатлени от артефактите в него. Голям интерес предизвика и тренировъчната база на ПФК „Лудогорец 1945“, която им беше презентирана от изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев.

One Reply to “Шестима областни управители обсъждаха туризма в Северен централен район”

  1. Известный писатель Лев Николаевич Толстой цитировал: ” Люди, которые признают войну не только неизбежной, но и полезной и потому желательной, — эти люди страшны, ужасны своей нравственной извращенностью.” А Вы согласны с названным общеизвестным писателем ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *