Шампионът по лека атлетика Лъчезар Вълчев запали светлините на Градската коледна елха

Световният ученически шампион по троен скок и скок на дължина и бронзов медалист от Европейско първенство за младежи до 20 години по троен скок Лъчезар Вълчев, състезател от СКЛА”Лудогорец” с треньор Красен Цонев, запали светлините на Градската коледна елха в Разград.

От пресслужбата на Община Разград ова се случи тази вечер на общоградско тържество, в което участваха талантливи разградски деца. Спектакълът на сцената до паметника на Майстор Манол започна с детската пиеса на Театрално-музикален център-Разград „Сърцето на Дядо Коледа”, в която помощниците на Дядо Коледа Снежанка и Камбанка се грижат да опазят вълшебна сфера, която зарежда шейната на добрия старец. В пиесата бяха вплетени изпълненията на няколко певчески и танцови формации – вокална група „Въртележка” с ръководител Детелина Тодорова от Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ“Развитие 1869“, Арт училище „Енджой“ с ръководител Адриан Маджаров, Школа по К-поп с ръководител Диана Атанасова, ТФ“Феникс“ с ръководител Иван Стоянов и Клас по поп пеене с вокален педагог Свилена Дечева, и трите към ЦПЛР ЦРД.

Изпълненията на талантливите разградски деца заредиха с енергия вълшебната сфера и, насочена от шампиона Лъчезар Вълчев към Градската коледна елха, тя включи  светлините на деветметровото коледно дърво.

Преди това всички на площада посрещнаха Дядо Коледа, който обеща на Кмета Добрин Добрев, че за да се случи коледната магия, ще донесе подаръци не само за послушните деца, а и за тези, които са били малко по-малко послушни. Кметът Добрин Добрев поздрави имениците на Никулден, както и банкерите и рибарите, а на всички жители на Община Разград пожела светли празници, здраве, просперитет и по-красива и по-щастлива Новата 2024 г. Кметът отправи и пожелания към разградчани до Коледа да се насладят на прекрасната програма, която разградските школи и таланти са подготвили на сцената до паметника на Майстор Манол.

Следващият концерт от поредицата, посветена на Коледните и Новогодишни празници, е на 11 декември, понеделник, от 17,30 ч. в него ще участват: ДТА“Лудогорче“, Средношколска формация „Лудогорска младост“ към Капански ансамбъл-Разград, ДТС“Капанче“ и Гайдарски състав при НЧ“Напредък 1901“. На 12 декември край елхата е концертът на ТФ“Феникс“ и Клас по поп пеене към ЦПЛР ЦРД. На 13 декември в 17,30 ч. ще танцуват децата от ДТШ“Хорце“, а ще свири Младежки духов оркестър при ЦПЛР ЦРД, от 18,30 ч. е концертът на Клубовете по народни танци от Разград. На 14 декември от 17,30 ч. е концертната изява на Градски мажоретен състав, Школа по К-поп и Клас по поп пеене към ЦПЛР ЦРД. На 20 декември от 17,30 ч. е концертът на възпитаниците на Арт училище „Енджой“. На 28 и 29 декември в 11,00 ч. ще се проведат работилнички на тема „Да си направим сурвачка“, в тях ще участват обучители от читалищата в община Разград.

В деня на светването на светлините на Градската коледна елха, отвориха и обектите от Коледния базар между двата площада „Независимост” и „Момина чешма”. В дървените къщички, в кемперите и щандовете се продават: различни коледни артикули ръчна изработка, захарни изделия, коледни чорапи, вино и пелин, ядки, сушени плодове и чайове, мезета и кашкавал, понички, палачинки, гофрети, баклава. Има и много детски атракциони – детско влакче на релси, малка детска въртележка, атракционна игра от типа „улови патето“, но с коледни елементи, коледна къщичка, декорирана като кът за снимки, където по няколко часа всеки ден Дядо Коледа ще чака малчуганите, за да се снимат с него, а по желание на родителите добрият старец ще може да раздаде и подаръците на техните деца. До къщичката, осигурена от „Ират-2000“ЕООД и „Валентинов В“ ЕООД, има и осемметров надуваем Дядо Коледа, също осигурен от двете фирми. Докато децата се забавляват, родителите им имат възможност да посетят обекта от типа „Бира-скара“, който е под коледната украса „Персеиди в нощното небе“ между двата площада. Там върху масите-дървени бурета може да се консумират месни деликатеси, греяно вино и греяна ракия.

Част от коледната украса, поставена от ОП”Паркстрой”, са и светещи елементи на два от символите на Разград – фонтанът с момченцата и Часовниковата кула.

Още снимки от запалването на светлините на Градската коледна елха вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *