Четирима ученици от ППМГ с първи публикации в издание на БАН

Четирима ученици от ППМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград участваха в началото на месеца в 10-тата научна сесия на УчиБАН – Ученически институт на Българската академия на науките и вече имат своите първи публикации в издание на БАН. Това съобщават от учебното заведение.

Благовеста Велчева и Богдан Богданов представиха в София в секция “Биология, биомедицина, биохимия” доклад на тема “Антропогенно влияние на замърсителите в София върху живите организми и средата”. Също на екологична тема бе и докладът на Фатменур Ердинчева и Мартин Тотев – “Влияние на замърсяването във Видин върху здравето и околната среда”.

И четиримата са ученици в 12б клас в Математическата гимназия. Трета поредна година те се явяват на национални форуми по информационни технологии, екология и статистика. Техни научни ръководители са класният им ръководител инж. Ирина Минкова и преподавателят по информатика Мариана Николова.

За участието си в научната сесия Благовеста Велчева, Богдан Богданов, Фатменур Ердинчева и Мартин Тотев получиха сертификати за участие и книжка с резюметата на разработките на всички участници в престижния форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *