Чакърдъкова пожела да е на късмет на Добрин Добрев, припомни традицията, че е откривала успешните кампании на Узунов и Бояджиев

Една от любимите певици на България Николина Чакърдъкова пожела да е на късмет на независимия кандидат за кмет на Разград Добрин Добрев, като припомни традицията, че е откривала успешните кампании на двама от кметовете на града Венелин Узунов и Денчо Бояджиев.

Представители на ръководствата на две от партиите, подкрепящи кандидатурата на Добрев за кмет, също бяха на официалното откриване на предизборната кампанията му тази вечер. То се проведе на най-стария разградски площад „Възраждане”.

Организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов изрази своята убеденост, че Добрин Добрев ще е следващият кмет на Разград. По думите му през последните 2 години по стечение на обстоятелствата Добрев е изпълнявал реално длъжността Кмет на Разград и се е доказал като добър стопанин. Той призова разградчани да направят така, че Добрев да продължи управлението на Разград. „Убеден съм, че ще успее да издигне града на това ниво, на което всеки от вас иска да го види” – каза Гуцанов.

Съпредседателят на ВМРО-БНД Искрен Веселинов заяви, че Добрин Добрев е изборът за кмет на патриотично мислещите хора в Разград.  Веселинов допълни, че основното за един кмет е да е човечен, да решава реалните проблеми на хората, да вижда потенциала и да набелязва приоритетите, отличаващите се от злободневието теми и в същото време да не се откъсва от хората. Ние в най-старата патриотична организация в страната не бяхме затруднени в избора си кого да подкрепим и призоваваме за пълна подкрепа за кандидатурата на Добрин Добрев – завърши Веселинов.

На площада Добрин Добрев бе подкрепен и от част от членовете на Инициативния си комитет. Директорът на Регионален исторически музей-Разград Таня Тодорова ги представи като хора няколко поколения, различни възрасти, професии, житейски съдби, достойни хора с авторитет и професионализъм, обединени от любимия град. Добрин Добрев е подкрепен и от няколко политически партии и  организации: БСП, ВМРО-БНД, партия Атака, Движение за радикална промяна  „Българска  пролет”,  политически клуб „Тракия”, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на  пенсионерите-обединени 2004, Антифашистки съюз, Отечествен съюз, Съюз на ветераните от войните.

Добрин Добрев бе представен като кореняк разградчанин, глава на прекрасно семейство с две деца, юрист по образование, извървял пътя по кариерната стълбичка от най-ниското стъпало в администрацията до заместник-кмет и изпълняващ функциите на кмет.

Самият Добрев увери присъстващите на събитието, че с работата си досега е показал, че може да бъде генератор на идеи, но и двигател на успешното им реализиране. Той припомни част от свършеното през отминаващия мандат въпреки условията, в които се случи той – КОВИД-пандемия, рецесия в Европа, военни действия недалеч от страната ни. Сред успехите на управлението по думите на Добрев е осигуряването на финансиране на основни пътни артерии в Разград, също и на средства за подмяна на корозиралите водопроводи в Доброшката махала, довършването на ремонта на спортна зала „Абритус”, обновяването на алейната мрежа и парковата мебел в Градския парк, обогатяването на културния календар на града с нови събития, организирани и финансиране от общината, довело до посещението в региона на хиляди гости от страната и чужбина. Добрев представи и част от приоритетите си за следващия мандат и изрази убеждение, че Разград ще направи мъдър избор. Сред тях са: подпомагане на местния бизнес с цел запазване на работни места чрез подобряването на условията за бизнес – нова инфраструктура, достъпност до складови бази и енергийни източници. Благоустрояване на населените места, образование, грижа за децата и възрастните хора, ангажимент към културните институции и самодейните колективи са също приоритети на независимия кандидат за кмет. Добрев заяви, че по време на срещите си от кампанията иска да чуе и какво хората очакват през следващите 4 години, за да работи за реализацията на техните предложения.

„Добруването на Разград е моята мисия, Разград е моята съдба и затова моля за вашата подкрепа” – обърна се Добрев към пълния площад.

Като емоционален жест той заедно с членовете на Инициативния си комитет и със съпругата и децата си поднесе цветя пред двата паметника на площада – пред Мавзолея-костница, в които лежат останките на опълченците и руските войни, върнали България на картата на Европа и пред Войнишкия паметник, който почита паметта на загиналите разградчани във войните в началото на 20 век. „Те положиха костите си, за да изградят нашия красив град Разград” – заяви Добрин Добрев.

След официалните слова на площада излезе Николина Чъкърдъкова заедно с Неврокопския ансамбъл.  Тя заяви, че от близо 10 години не пее по предизборни кампании, но е приела поканата, тъй като вече  има стара традиция да открива кампаниите на двама кметове на Разград – Венелин Узунов и Денчо Бояджиев, които са част от Инициативния комитет на Добрин Добрев. „Дано съм му на късмет” – пожела тя, като обеща, ако Добрев бъде подкрепен, ще идва да пее в Разград всяка пролет и зима. Макар да имаше професионални танцьори, още на третото изпълнение се изви кръшно дълго хоро от  публиката, на което по покана на Чакърдъкова се хванаха и Добрин Добрев и Венелин Узунов.

Още снимки вижте ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *