Фатме Шабан с единствения за България медал от престижен турнир в Румъния

Състезателката от СКБ”Лютфи Ахмедов”-Разград Фатме Шабан спечели единственият медал за България при девойките в международния турнир „Димитри Първолеску и Васили Йорга“ в Румъния. Неин личен треньор е Дениз Хамид, а треньор на националния отбор девойки е петкратната световна шампионка и двукратна сребърна медалистка от олимпийски игри Станка Златева.

В категория 59 кг. Фатме Шабан при конкуренция от 8 състезателки отстъпи единствено на украинска състезателка, след като убедително доминираше с 6:0, но в стремеж си да приключи бързо схватката, бе затисната от съперничката си и се размина на косъм от големия финал. В срещата за бронзовия медал Фатме Шабан успя да пребори първо кошмара от изненадващата загуба и след това безпроблемно срази състезателката от Франция с 10:  и се окичи със бронзов медал, който я нареди в ранг листите сред титулярите за медали от големите първенства в категория до 59 кг.

Турнирът в румънската столица Букурещ е от календара на Световната федерация по борба за всички стилове в тази възраст (свободна, класическа и жени) и е последна контрола преди Европейското първенство за юноши и девойки до 20г. където всички държави участници извадиха най-добрите си състезатели в надпреварата.

На големия тепиха взеха участие над 340 състезатели от над 20 държави, като всички водещи държави от цял свят взеха участие, като Украйна, Казахстан, Туркменистан, Киргистан, Полша, Норвегия, Молдова, Италия и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *