Ученици от Завет заснеха видео по сценарий на Изкуствен интелект, посветиха го на Деня на толерантността

Ученици от Клуб “Изкуствен интелект в училище” и Фото клуб “СУ Фото Арт” към СУ”Св. Св. Кирил и Методий” гр. Завет подчертаха важността на толерантността чрез заснето от тях видео за Деня на толерантността.

Близо 3-минутният клип е създаден чрез иновативния подход на Клуба по изкуствен интелект с ръководител Айгюн Кенар и заснето професионално от Фото клуб “СУ Фото Арт” с ръководител Сечкин Рамис. Видеото предава послание за приемане и уважение. Проектът се отличава с уникален сценарий, изцяло генериран от изкуствен интелект ChatGPT, и включва събития и моменти, които ни насърчават да видим красотата в различията.

Процесът на създаване на това видео е истинско предизвикателство – разказват двамата ръководителите. По думите им обаче учениците успешно са преодоляха всички трудности. Технологичният напредък, предоставен от изкуствения интелект, е допринесъл за уникалната изразителност на проекта. Учениците имат амбициозни планове за бъдещи проекти, насочени към прославянето на културното разнообразие в училището и общината.

Вижте клипа ето ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *