Условна присъда за мъж от Поповско, преди години измъкнал се от Комисията Кушлев

Окръжен съд Разград, в условията на съкратено съдебно следствие, осъди днес собственик и представляващ ЕТ на три години „лишаване от свобода“, които намали с 1/3 и го осъди на наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години. На основание чл. 66, ал.1 НК изпълнението на така наложеното наказание отложи за изпитателен срок от три години – уточняват от пресцентъра на съда.

Прокурорът по делото пледира наказанието да бъде около минимума. За присъда около минимума се застъпи и защитникът на подсъдимия.

На 14.01.2011 г. Фикрет Х., живущ в поповското село Ломци, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за периода 01.12.2010 – 31.12.2010 г., като потвърдил неистина в подадена от него справка-декларация по ЗДДС пред ТД на НАП – Варна – офис Разград. Общият размер на укритите данъчни задължения и приспаднатия неследващ се данъчен кредит е в размер на 62 086 лева.

Съдът отхвърли гражданския иск на Министъра на финансите, предявен срещу Фикрет Х., за причинени имуществени вреди в размер на 62 086 лева, като погасен по давност.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд Варна.

По времето, за което мъжът от Ломци е осъден, той се явяваше пред Темида по друг повод – срещу него и съпругата му Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност заведе иск  за отнемане на имоти на стойност 1 218 401 лв., но съдът прецени, че произходът на парите на семейството е законен.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *