Урок по пътна безопасност за четвъртокласници

Служителите от „Пътна полиция“ – Разград се включиха в Седмицата на детската пътна безопасност с инициатива, която събра ученици от ОУ „Васил Левски“ на входа на Градския парк. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

На откриването присъстваха областният управител на Разград Владимир Димитров, началникът на РУО – Разград Ангел Петков, Николай Миланов, експерт в РУО и директорът на ОУ „Васил Левски“ Диана Първанова.

Срещата с четвъртокласниците от учебното заведение започна с проверка на познанията им как се пресича пешеходна пътека и какво правим първо след качване в автомобил.

Разделени на групи, малчуганите имаха възможност да видят камерите за видеоконтрол на скоростта, дрегер, таблет, както и оборудването на служебните автомобили. Пътните полицаи разясниха на децата кога законът им позволява да управляват електрически тротинетки, къде е разрешено да става това, как безопасно да карат велосипеди и кога могат да шофират мотопеди. Показаха им нагледно и как се тестват водачите за употреба на наркотични вещества.

За всички присъстващи униформените бяха подготвили подаръци – светлоотразители с форма на Т-шърт и брошури с полезни съвети за малчуганите, а за учителите – знаци „Стоп, деца“, които да им послужат в ежедневната работа.

Целта на инициативата бе участниците да трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации, да придобият чувство за отговорност и да пазят себе си на пътя. Кампанията на ROADPOL за дните на безопасност между 16 и 22 септември се реализира под мотото „Остани жив! Пази живота!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *