Украсиха Разград за Баба Марта

Заместник-кметът Полина Иванова поздрави ОП“Паркстрой“ и ЦПЛР Център за работа с деца за това, че поддържат хубавите български традиции за празника Баба Марта и по този начин се възпитават децата в българщина – съобщават от пресслужбата на местната управа. Иванова присъства на украсяването на Дървото на Европа срещу Съдебната палата и оформянето около него на кът на снимки. Освен този район украса за Баба Марта има и в жк „Орел“, в жк „Водна централа“, в района на блоковете „Морави“, до фонтана с момченцата и в централната част до осмомартенския базар.

През последните години общинското предприятие осигурява преждата на червено-белите плетеници, децата от Школата по изобразително изкуство в ЦПЛР ЦРД с ръководител Цветомира Петрова изработват мартеници, а в навечерието на Баба Марта техните творби стават част от украсата на града за пролетния празник.

През тази година 8 петокласнички от школата са изработили общо 40 мартеници, 7 от децата поставиха лично повечето от произведенията си на по-ниските клони на Дървото на Европа, а по-високите бяха украсени от работници от „Паркстрой“. Заместник-кметът Полина Иванова също се включи в украсяването, като постави една от мартениците.

Около Дървото на Европа бе оформен кът за снимки с фигури на Пижо и Пенда. Новост в украсата е пъстроцветна пейка с надпис „Честита Баба Марта“ – съобщи директорът на ОП“Паркстрой“ Иван Борисов.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *