ТФ“Феникс“ става на 20, в петък на сцената се събират танцьори от всички поколения

С благотворителен концерт под надслов „Танцът на поколенията“ Танцова формация „Феникс“ отбелязва в петък, 13-ти 20 години от основаването си. Това съобщиха ръководителят на състава Иван Стоянов и директорът на ЦПЛР Център за работа с деца-Разград, към който е създадена формацията.

На сцената ще излязат около 70 танцьори от всички поколения включително и техният ръководител. Ще си припомнят както най-първия танц, така и композициите от характерни, хип-хоп и брейк танци през годините, донесли им множество награди от различни конкурси. Сред най-престижните отличия на „Феникс“ е наградата „WEB талант на България“ от тв предаването „България търси талант 2012 г.“, публиката в петък ще види и танца, донесъл тази награда.

Сред бившите „Феникс“-и има лекари, ветеринарни доктори, икономисти, адвокати, бизнесмени, пожарникари, мнозина са извън Разград и страната, но когато се приберат в Лудогорието търсят Иван в залата – разказа Даниела Куртева. Тя поздрави Иван Стоянов за смелостта да създаде и развие през годините тази формация. Припомни, че самият той е възпитаник на ЦРД, танцувал е във формацията „Характер“ с ръководител Антония Киранова. Иван успя да докаже, че младите хора в града могат да правят нещо различно – каза още Куртева. Тя допълни, че от 2003 г. досега през формацията са преминали над 1000 деца. „За тези 20 години Иван е част от семейството на Центъра за работа с деца и нашият син, защото си го отгледахме от малък и се вписа в нашия екип“ – каза директорът на Центъра.

Самият Иван Стоянов също не пропусна да благодари на своята учителка Антония Киранова. Призна, че една от неговите гордости като педагог е фактът, че трима от неговите танцьори са завършили хореография в чужбина и сега те споделят с него нови стъпки и идеи. Вероника Колева, Катерина Димитрова и Стефан Добрев също ще бъдат на сцената в петък.

Освен бившите и настоящите танцьори, ще има и гости. Това са момичетата на Емилия Борисова от Градски магоретен състав и изпълнители от Класа по поп пеене на Свилена Дечева, и двете формации също са част от ЦРД. На сцената ще видим и световната шампионка по брейк за в категория до 18 години Пламена Георгиева bgirl Fire bird, а също и балканските шампиони от Бургас „The next crew“.

В момента в заниманията в ТФ“Феникс“ се посещават от 40 деца на възраст от 6 до 18 години – съобщи Иван Стоянов.

Билети за концерта, който започва в 19,00 ч. на 13 октомври, са по 10 лева, може да се закупя:

– на място в залата и тел.: 0894772259
– в Център за работа с деца, гр. Разград
– в Art studio D’Amore.

Събраните средства ще се използват за дейността на формацията и за провеждането на кръга от Националния шампионат по брейк на следващия ден в Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *