Състезание “Да си умен е модерно” в Разград в събота

Амакидс Разград организира Коледно състезание „ДА СИ УМЕН Е МОДЕРНО“. Над 70 деца на възраст между 5 и 12 години ще премерят своите знания в 5 авторски методики на Академията. Това съобщават от образователната институция.

Децата от град Русе и град Разград ще се състезават в следните направления:

  • Ментална аритметика;
  • Подготовка за училище;
  • Английски език;
  • Амаматика;
  • Либерика;

С помощта на иновативната платформа на Амакидс ще бъдат отличени победителите във всяко едно направление. Децата ще представят пред публиката своите знания, като критериите са освен верен отговор и бързина при решаване на поставената задача. Специална роля в оценяването на децата ще заемат вече завършили курсисти от школата. По този начин организаторите искат да вдъхновят децата да  бъдат последователни в усилията си и да следват принципа за успешност.

Героите от авторската методики: Максимус, Луша, Моня, Ками подпомагат процеса в обучение на курсистите. Всяка една методика на Амакидс е съобразена с потребностите на децата, допълвайки необходимостта да надградят учебните си знания и да изградят умения за цял живот.

Ментална аритметика, Подготовка за училище, Англисйки език, Амаматика, Меморика и Либерика са сред иновативните курсове, които децата на град Разград и град Русе имат възможност да посещават.  Това става възможно, благодарение на Авторската методика на Академия за развитие на интелекта Амакидс, която има представителство в град Разград вече четвърта учебна година.

Специална покана за приветствие към участниците, организаторите са отправили към представители на местната власт и образователни институции. Децата е нужно да бъдат подкрепени в своите начинания, за да имат стимул да надграждат уменията си.

По време на състезанието ще бъдат обособени и няколко къта, където ще се подредят изработени от децата Абакуси, Къщички за птички, Сложна геометрична фигура и проект: „Къде виждам приложението на Английския език“. Те са изработени от курсисти в Академията, заедно с техните родители, част от Кампанията на „Да си откраднем време с детето“, която ръководството на Амакидс в град Русе и град Разград инициира.

Всички курсове на Амакидс развиват интелекта на децата, придобивайки умения за цял живот.

В продължение на четири учебни години, над 570 деца на възраст между 4 и 16 години се включиха в курсовете.

За ръководството на Академията и треньорите е удоволствие и нестихваща мотивация да работят за интелектуалното развитие на децата в града.

Менталната аритметика е техника, разработена на базата на устни аритметични изчисления и позволява да се развие максимална скорост на възприемане и обработка на информация.

Заниманията в методика Подготовка за училище подготвят децата в няколко направления: Букварика, Математика, Околен свят и Читарика. Методиката е насочена към деца, за които предстои да бъдат в първи клас и активно подпомага децата в писането на букви, заучаване на звуци, звукови модели, така и обогатяване на знанията им за заобикалящия ги свят.

Методиката по Английски език е нова и изключително полезна. Благодарения на платформата децата в Академията имат възможност да обогатят речника си, чрез  аудио уеб учебника. Методиката е насочена към децата над 5-годишна възраст, които да придобият знания и умения за правилно говорене.

Курсът по Амаматика е насочен към деца на 6 годишна възраст и надгражда уменията по математика, алгебра, геометрия, финансова грамотност и компютърно моделиране.

Заниманията по Либерика предлагат възможност на децата да усвоят темпото на четене, но съчетано с  уменията да разбират и анализират прочетеното.

Методиката по Меморика от своя страна подобрява паметта на децата и развива умения за структуриране на запаметената информация.

Допълнителна информация за работата на центъра, клипове и снимки можете  да намерите и на фейсбук страницата на : https://www.facebook.com/AMAKidsRuseRazgrad  или на тел. 0897929003 и 0895753468.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *