Ремзи Реджеб тръгва към 14-тото си Световно първенство по борба за ветерани

Седемкратният световен шампион по борба за ветерани Ремзи Реджеб тръгва в неделя за участие в 14-тото си първенство от този ранг – съобщи за Разград24/7 самият той. Нашият съгражданин има 13 медала от 13 участия, сребърните са 5, а бронзовият – 1.
Тазгодишният шампионат на планетата ще се проведе в гръцкия град Лутраки от 17 до 19 октомври. Срещите на Ремзи Реджеб ще са на 18 октомври, той се състезава в кат. 62 кг. дивизия D – от 51 до 55-годишна възраст.
Участието на Ремзи Реджеб на първенството става възможно благодарение на спонсорите: „Алфахим“ЕООД, ресторант „Ориент 23“-София, „Дзъмбо“ЕООД и мандра „Лудогорие“.
55-годишният Ремзи Реджеб има собствен бизнес, но е ангажиран и с развитието на спорта борба в региона. Той е изпълнителен директор на СКБ“Лютфи Ахмедов“-Разград. Постиженията на Ремзи Реджеб бяха мотив той напълно заслужено в началото на тази година да получи отличието „Почетен гражданин на Разград“. Той бе и общински съветник в мандата 2019-2023 г.
На Световното първенство за ветерани в Гърция ще има още един представител на Лудогорието. Мехмед Кодаков, който е родом от Езерче, но живее в Испания и има школа по борба там, също ще представлява България на шампионата. И Кодаков има в актива си отличие от Световно първенство за ветерани – пред 2021 г. спечели бронзов медал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *