Разградски успехи в колоезденето: златни медали във всички възрасти на последния кръг от Купа България, а Павел Николов заминава на Европейско

Успешен за разградското колоездене бе последният 4-ти кръг на Купа България. Състезателите от СКК”Спринт” спечелиха златни медали и в четирите възрасти, в които участваха – съобщи техният треньор Мирослав Минчев.

Състезанието, които е и кръг от Държавния отборен шампионат, се проведе в Пловдив вчера, 1 юли.

Отборът от Разград взе участие с 8 състезатели: при момчетата – Калоян Стефанов, Даниел Николов и Калоян Павлов; юноши младша – Георги Радославов; юноши старша – Павел Николов и Искрен Василев; мъже елит – Николай Станчев и Мирослав Минчев.

Нашият отбор се представа страхотно и успя да спечели 4 златни медала по един златен във всяка възрастова категория – съобщи Мирослав Минчев.

Калоян Стефанов е на първо място при момчетата на 250 м. от място, Георги Радославов – на първо място на издръжливост по точки при юноши младша възраст, Павел Николов – на първо място в спринта при юноши старша възраст, а Мирослав Минчев – първи в спринта при мъже елит. Даниел Николов се класира на шестото място при децата, Калоян Павлов – девети, Искрен Василев се представи много силно, но няколко сантиметра го лишиха от класиране на полуфинала на спринта при юноши старша възраст, а Николай Станчев остана пети в спринта при мъжете.

В деня преди това състезание се проведе и квалификация за определяне на националния отбор за юноши старша възраст за Европейското първенство на писта в град Анадия, Португалия. В нея участваха Павел Николов и Искрен Василев. Павел успя категорично да спечели квалификацията и си потвърди място в националния отбор, като на дистанция 250 м. финишира с време 13;62 сек., при което му беше засечено и време на 200м.  от 10;89 сек. – постижение, което в България не е имало при юношите старша възраст от 90-те години. Искрен остана осми.

От днес Павел е на лагер с националния отбор в Пловдив, след което от 11 до 16 юли ще вземе участие на Европейското първенство в Португалия.

Следващият старт за състезателите от клуба ще е на 15-16 юли – Държавен лично-отборен шампионат за момчета в град Пазарджик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *