Разградските боксьори пишат история: За пръв път републикански шампион при мъжете, освен това още 12 медала от държавни първенства за година

Исторически успех за Спортен клуб по бокс „Олимпия”-Разград в края на една много успешна година. За пръв път Разград има златен медал от държавно първенство при мъжете – съобщиха тримата треньори в клуба Мирела Николова, Стефан Стефанов и Петър Петров.

Това е 21-годишният Благовест Неделчев, който на последното Държавно лично отборно първенство безапелационно печели финала в категория 67 кг. с резултат 3:0. Благовест тренира от повече от 10 години в СКБ”Олимпия”. Винаги е сред призьорите, но все остава на косъм от националния отбор. Сега треньорите имат надежда, че ще се утвърди като национален състезател, а мечтата им за догодина е да успее да спечели и олимпийска квота за игрите в Париж. За подготовката му изказват благодарност към спортния лекар на „Лудогорец” д-р Ивайло Якимов, който е оказал сериозна методическа помощ при изграждането на тренировъчен план. Благодарят и на мениджърския екип „Боксинг Про” за финансовата подкрепа.

Освен с Благовест разградският клуб „Олимпия” участва в държавното първенство с още трима състезатели. Теодора Станева в кат. +81 е вицешампионка, а на престижните пети места остават Мариян Христов – кат. 60 кг. и Пресиян Станев – кат. 71 кг.

Общо през състезателната година СКБ”Олимпия”печели 13 медала от държавни първенства – 3 златни, 7 сребърни и 3 бронзови. Отличничката с 2 златни медала е Никол Тодорова, тя се състезава в кат. 46 кг. при девойките до 18 години.

15 са картотекираните състезатели на СКБ”Олимпия”, но тренират около 40. 16 от децата са ученици в Спортното училище, където от 2011 г. има план-прием за бокьсори.

Освен за участие на олимпиада, треньорите мечтаят и да имат възможност да организират турнири в Разград. За това обаче трябва да има боксов ринг и се търсят варианти за осигуряването му. Условията за подготовка, които БК”Олимпия” осигуряват на състезателите си, са недостижими за повечето от останалите боксови клубове в страната. Освен тренировъчната зала има и сауна и фитнес зала, както и зала за кардио упражнения.  С подобни комплекси разполагат само още три клуба: „Славия”, ЦСКА и „Ботев”-Пловдив. Организирането на турнир ще е полезно и за града, като увеличи гостите на Разград – считат  от клуб „Олимпия”. Боксовите турнири в страната се радват на масова посещаемост и участие. Конкуренцията е над 130 човека на турнир.

Вижте още снимки ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *