Представят дигиталните професии на безплатно обучение в събота и неделя в Разград

Събитие, на което ще бъдат представени дигиталните професии, организира в събота и неделя „Дигитално общество“-Разград. Обучението под надслов „CodeWeek Разград 2022“ е двудневно и безплатно за тези, които имат интереси в дигиталната сфера.

Събитието е част от обявената за осма поредна година от Европейската комисия  седмица на програмирането – CodeWeek. Основната цел на инициативата е да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин.

Новосъздадената организация Дигитално общество Разград организира CodeWeek за първи път. На безплатно двудневно събитие, което се състои от лекции и практически занимания по едни от най-иновативните теми в информационната ера, са поканени професионалисти от ИТ сферата, родом от Разград.

Всеки от записалите се ще може да избере една от седемте работилници, в които различни лектори ще представят своите знания и умения. Темите са: Въведение в изкуствения интелект; Основи на програмирането с Java; Програмиране и обработка на плащания с дебитна карта. Сигурност; Everyday Web with Javascript; Автоматизация на скучните неща с Python; Въведение в блокчейн; Онлайн маркетинг и реклама.

Официалното откриване на събитието е в 10,00 ч. на 15 октомври, събота в читалище „Развитие 1869“. Обучителните модули ще са в ОУ“Отец Паисий“.

Записването е ето ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *