Почна се: 7 номинации за кмет и 1 самоотвод при ГЕРБ-Разград

ГЕРБ

ГЕРБ откриха сезона на номинациите за местните избори.

В четвъртък се проведе общинското номинационно събрание на политическата сила в Разград, насрочването му бе оповестено на Фейсбук страницата на ГЕРБ. В отговор на запитване от Разград24/7 общинският председател на партията Наско Анастасов днес съобщи номинациите.

Предложенията за общински кмет са били 8, но един от предложените – бившият кмет Валентин Василев – си е направил самоотвод. Той изразил желание да не бъде включен и в листата за общински съветници. От останалите 7 номинирани един е отсъствал от заседанието, но партийният устав позволява одобряване и при такава ситуация – уточни Анастасов. Предложенията са получили близки резултати при гласуването по около 45-48 гласа при 57 присъстващи делегати и 15 от гражданската квота без право да гласуват– допълни още той. Списъкът с номинациите, подреден по азбучен ред, е изпратен в партийната централа, откъдето се очаква окончателно решение през септември. Ето имената по азбучен ред: Валентина Френкева – директор на Областна дирекция „Земеделие”; Владимир Димитров – областен лидер на ГЕРБ; Галина Георгиева – зам.-директор на ПГТС”Христо Смирненски” и бивш зам.-кмет на Община Разград; д-р Зоя Велкова – педиатър; Михаил Тодоров – главен секретар в Областна администрация-Разград; Наско Анастасов – общински председател на ГЕРБ; Хубан Соколов – адвокат, от гражданска квота.

И седмината номинирани са предложени и за кандидати за общински съветници, като одобреният за кандидат-кмет ще е и водач на листата, която ще е 33-членна.

Одобрени са и номинациите за селски кметове, на селата, в които и в момента ГЕРБ управлява – Атанас Атанасов от Дряновец, Мирена Симова от Топчии, Юзджан Рамаданов от Киченица. В Благоево предложението е за настоящия кмет Белчо Белчев, от гражданската квота, на предходните избори той бе от ЗНС на бившия областен управител и настоящ депутат от ГЕРБ Гюнай Хюсмен. За останалите села номинации ще се правят по-късно – уточни Наско Анастасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *