Почистват от клони Дянковския път, следват общинските шосета към Островче и Раковски

Община Разград започна почистване на общински пътища от прорасла дървесна и храстовидна растителност, която създава опасност за движението по пътните участъци – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Дейността се извършва по повод сигнали от кметове и жители на населени места, по пътищата към които растителността покрива пътни знаци и мантинели, а за да избегнат клоните, водачите навлизат в насрещното платно и се създава опасност от инциденти.

Почистването започна от общинския път към село Дянково. То се извършва от няколко екипа от Общинско предприятие „Паркстрой“, участъците, по които работят, са обозначени с конуси, отрязаните клони се събират извън пътя, а на следващия ден се обработват с дробилки.

Оглед на работата им в сряда извърши заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той установи, че почистването е ефективно и подобрява видимостта за водачите.

Г-н Добрев уточни с директора на ОП“Паркстрой“ Николай Борисов следващите участъци от общински пътища, които ще бъдат почистени от прораслата растителност: към Островче – участъка от общинския път от липовата гора до последния завой преди селото, както и пътят към Раковски. Работата по почистването ще продължи, докато метеорологичните условия позволяват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *