Пиян шофьор в Благоево и дрога в коли в Заветско и Кубратско

Пиян шофьор в Благоево и дрога в коли в Заветско и Кубратско засякоха пътни полицаи вчера.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че две лица са задържани в РУ-Кубрат за притежание на наркотици. Около 17.30 часа на 29 януари по път III-49, в посока на движение от село Острово към град Завет, е спрян лек автомобил „Ауди А4“ с 20-годишен водач и 27-годишен пътник, двамата от Завет. В хода на полицейската проверка е извършено претърсване, при което в автомобила са открити три хартиени обвивки с тревиста маса и общо тегло близо 10 грама. При тестване с нарко-полеви тест съдържанието им реагира положително на синтетичен канабиноид. По случая се води досъдебно производство по чл.354 А, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Товарен автомобил „Фолксваген LT“ с 28-годишен водач от село Медовене е спрян за проверка в град Кубрат. Около 23 часа на 29 януари е установено, че 24-годишният пътник на предната дясна седалка, от Кубрат, държи у себе си станиолова обвивка със суха тревиста маса и тегло 3 грама. При тестване веществото реагира на канабис. Пътникът е задържан в РУ-Кубрат. Започнато е досъдебно производство по чл.354 А, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Употребил алкохол водач е засечен при полицейска проверка в село Благоево, община Разград. Управляваната от него „Хонда“ е спряна около 16.15 часа на 29 януари. Пробата на 47-годишният водач с дрегер отчела 1,41 промила алкохол в издишания въздух. Взета е кръв за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *