Пишман престъпници пребили мъжа от Хърсово по грешка, търсели друг, за да му вземат 3000 лева

„Пишман извършители на отвличане с цел грабеж“ нарече окръжният прокурор Тихомир Тодоров петимата мъже, вследствие на чиито действия пострада 52-годишен мъж от самуилското село Хърсово. Заедно с директора на ОДМВР-Разград Мирослав Иванов шефът на държавното обвинение в Разград разказа подробности по извършването и разкриването на престъплението.

По данни на разследващите четирима от петимата задържани са в основата на извършването на нападението, петия се присъединил към тях по пътя по тяхна покана. Двама от тях са криминално проявени за различни престъпления – кражби, употреба на наркотици и други, именно за тях е внесено в съда искане за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, мярката ще се гледа утре. Разследващите уточниха, че и петимата нямат официално препитание, занимават се с бодибилдинг, на възраст са между 28 и 41 години.

По все още неустановен начин двамата научили, че мъж от Хърсово е наследил 3000 лева. Парите били мухлясали и мъжът направил постъпки да бъдат подменени в банка в Разград. Именно бордеро от банката е попаднало у двамата престъпници, разследващите не смятат, че това е станало с вътрешен човек от банката. На 2 ноември престъпната група задала на джипиеса на скъпия джип, с който се придвижвала – „БМВ Х5“ – адреса на забогателия с 3000 лева човек, и от Острово тръгнали към Хърсово. Джипиесът обаче се оказал неточен и ги закарал на друг адрес в същото село. Петимата с маски, с пистолети, дори и с пушка, нахлули в дома на нищо неподозиращия човек и започнали да го бият с цел да каже къде са парите. Опитали да нападнат и 13-годишната му дъщеря, но момичето се барикадирало в една от стаите. Петимата отвлекли баща й, но по пътя му повярвали, че не е човека, когото търсят – показал им личната си карта, която била на гърба на мобилния му телефон. Ядосани от каръка, те го изхвърлили от джипа в покрайнините на селото в посока Богданци.

Наказанието за грабеж е лишаване от свобода от 5 до 15 години, а за отвличане – от 7 до 15 години. Само единият отрича извършването на престъпленията, останалите са направили самопризнания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *