Още записват седмокласници в лятната академия “1, 2, 3 Старт”, търсят и спонсори

Седемдесет и пет ученици ще участват в тазгодишната лятна академия за ученици в Разград “1, 2, 3 Старт” – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Те са ученици в начална степен (от 1 до 4 клас) и специален клас за бъдещи седмокласници. Академията, която се провежда за втора поредна година и е напълно безплатна за учениците, е с продължителност три седмици в периода 10.07.- 28.07.2023 г. в Междуучилищен център (МУЦ). По време на заниманията учениците ще изучават предметите Български език и литература, Математика и Английски език.

Записването за ученици в начална степен приключи на 10 юни, като много от децата се включват в инициативата за втора поредна година.

Поради големия интерес, записването на ученици, които ще бъдат 7 клас от следващата учебна година, продължава на този линк. Заниманията ще са особено полезни за учениците, за да влязат по-уверени в знанията и уменията си в последния клас на основно образование.

Целта на Лятна академия “1, 2, 3 Старт” е да подкрепи ученици, които имат пропуски в знанията или нужда от допълнително наваксване с учебния материал. Учителите в академията залагат на своя педагогически опит и на редица нестандартни учебни подходи, за да мотивират учениците по време на заниманията и да ги подкрепят да напредват по-уверено. По време на заниманията има включени разнообразни дейности – игровизация, посещение на различни места, учене на открито, въвличане на учениците в голяма тема, срещи с реализирани професионалисти и други.

Организатор на академията е неправителствената организация “1, 2, 3 Старт”, създадена от действащи учители, възпитаници на програмите на образователната организация “Заедно в час”, които работят в област Разград. Основната цел на  “1, 2, 3 Старт” е да развива знания, умения и нагласи у ученици и младежи, да ги мотивира и насърчава за постигане на високи академични и личностни резултати.

Академията разчита на самоиздръжка, като по предварителните разчети за персонал, логистика, наем и други външни услуги са необходими 10 000 лв. Част от разходите по провеждането на академията вече са осигурени, благодарение на местни дарители и партньори: “Хладилно консервен комбинат” АД, “АНТ транспорт” ЕООД, “H&S CLEANING BV”, ЕТ “Шампион – Х. Фейзулов”. Благодарение на Мартин Нешев, Милен Цонев и фирма “Млин-97” АД академията е материално обезпечена. Деен съмишленик на екипа е Дияна Славова – член на Обществения Дарителски фонд. Академията изказва и признателност към Община Разград за сътрудничеството.

За да се осигури пълноценно преживяване на всички записани деца, академията има нужда от още финансови средства. Как да подкрепите мисията на учителите и обучението на учениците в академията можете да  научите на тел. 0876997439/0885556203 или на имейл: 123startrazgrad@gmail.com. Дарителската сметка е: IBAN BG50STSA93000029695255/BIC STSABGSF.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *