От днес – сърце за събиране на капачки и на Водна централа

За улеснение за жителите на жк „Абритус“(Водна централа), които желаят да участват в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“ съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Днес в градинката на обръщалото на Водна централа работници от „САВ-Разград“ООД монтираха съоръжение с форма на сърце, в което да се събират капачки за благотворителната инициатива. Фирмата изработи и инсталира и още едно червено сърце, което подмени съоръжението в центъра на града – в градинката до Библиотеката. И двете съоръжения имат отвор за пускане на отделни капачки и по-голям отвор за изсипване на големи съдове, пълни с капачки.

При запълване на капацитета на съоръжението, работници от ОП“Ремонтстрой“ го изпразват и транспортират събраните капачки до общинско помещение за тяхното съхраняване до предаването им два пъти годишно – през пролетта и есента – на организаторите на кампанията „Аз Вярвам и Помагам“ във Варна. Капачките се събират, за да бъдат рециклирани и с получените средства да се закупи медицинска апаратура за отделения по неонатология в различни болници, за детски линейки и други инициативи, свързани с детското здравеопазване. При всяко подобно събитие от община Разград се предават средно между 2 и 3 тона капачки.

С новото съоръжение в жк „Абритус“ сърцата в Разград, в които се събират капачки за добри дела, стават три. Припомняме, че от 3 години подобно съоръжение има и на пазара на жк „Орел“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *