Отличие за Денчо Бояджиев от кметското сдружение

Управителният съвет на Националното сдружение на общините в България удостои Денчо Бояджиев с Почетния знак на НСОРБ. Това стана ясно по време на Общото събрание на кметското сдружение за мандата 2023-2027 г, което се провежда днес и утре в София – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Денчо Бояджиев бе кмет на Община Разград в периодите  2005-2015 г. и 2019-2023 г., в предходния мандат бе и председател на Контролния съвет на НСОРБ. От негово име приза получи наследникът на г-н Бояджиев на поста Кмет на Разград Добрин Добрев. Връчи го Председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов.

В края на отчета за дейността на ръководството на организацията той се обърна със специална благодарност към г-н Бояджиев.

„Тези от нас, които сме по-дълго в местната власт, познаваме г-н Бояджиев като един от доайените на местното самоуправление в България. Независимо от позициите, които е заемал през годините –  кмет, общински съветник или народен представител – той винаги e защитавал интересите на общините и със смелите си позиции допринесе много за развитието на модерна местна власт в България. Дължим му особена благодарност за работата му като председател на нашия Контролен съвет през изминалия мандат – строг, но справедлив. Оценяваме високо неговата ангажираност и отговорно отношение към делата на нашето Сдружение“, заяви председателят на УС на НСОРБ и подчерта, че никой предшественик на Денчо Бояджиев не е успявал да ангажира отговорността на всички членове на сдружението към неговата работа и функциониране.

Почетният знак на Националното сдружение на общините се връчва на Денчо Бояджиев в израз на дълбока признателност за неговата обществена роля в утвърждаването и развитието на организацията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *