Околовръстен път от „Гнездо на орли“ до Пчелина ще облекчи трафика в Разград

Пътната и улична инфраструктура е приоритет на ПП ГЕРБ, като в основата на програмата за управление на кандидата за кмет Галина Георгиева е заложено подобряване състоянието на пътните артерии, чрез качествен основен ремонт на улиците в града и селата.

Като най-амбициозна и важна точка сред приоритетите, свързани с пътната инфраструктура е проектирането и изграждане на пряка пътна връзка – околовръстен път, която ще свързва ул. „Търговищко шосе“ при база „Гнездо на орли“ и Републиканския път III-204 Разград-Попово до местността Пчелина. Към този път се предвижда да има и изградена велоалея.

Новата пътна връзка ще облекчи много автомобилния трафик, който минава по бул. „Априлско въстание“, тъй като тежкотоварните и други автомобили, които имат за цел да се влеят в „Търговищко шосе“ и обратно – пътя към София, изобщо няма да влизат в града. Те ще минават по този околовръстен път, без да нарушават пътната настилка на „Априлско въстание“, без да замърсяват въздуха и да натоварват движението в града. Освен това ще се улесни подстъпа на живущите в ЖК „Орел“ и ще се осигури допълнителен достъп до разширяващата се бизнес-зона Перистър.

Идеята за околовръстен път там е възникнала при срещи на кандидата за кмет Галина Георгиева с хората от Разград, както и след разговори с шофьори, за които едно пряко преминаване от единия път до другия извън града облекчава и тях.

„Не е необходимо да се отчуждават имоти, за да се изгради този околовръстен път, коментира Георгиева и допълва, че всички имоти, през които преминава от база „Гнездо на орли“ до местността Пчелина, са общински. Това много ще улесни изграждането му, всички процедури, които го съпътстват, ще се случат по-бързо поради този факт.

Това е само част от програмата на Галина Георгиева, кандидат за кмет на ПП ГЕРБ, с номер 7 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *