Областният управител поиска от шефовете на фирмите, които ще чистят снега, да не се стига до затваряне на пътища през зимата

Фирмите, ангажирани със зимното почистване на пътищата от републиканската мрежа, и всички отговорни институции декларираха пред областния управител Драгомир Златев, че са подготвени за студовете и свързаните с тях усложнения. Това стана днес на работна среща, проведена по инициатива на областния управител – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

В заседанието участваха управителите на „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ – Т“ ЕАД, „БИТУМИНА ГмбХ – БЪЛГАРИЯ“ ЕООД и „СТРОЙМОНТАЖ“ ЕАД от консорциум „ТРП ЛУДОГОРИЕ 2019“, директорът на Областно пътно управление Разград инж. Людмил Янев и началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Разград  главен инспектор Теодор Тодоров.

Представителите на фирмите посочиха, че имат дългогодишен опит в поддържането на шосетата при зимни условия и добре познават пътната мрежа в региона. Те увериха Драгомир Златев, че разполагат с достатъчно техника и могат при необходимост да включат допълнителни машини.

Областният управител призова участниците в работната среща да направят всичко необходимо, за да не се стигне до затваряне на пътища към големите градове и да бъдат осигурени нормални условия за движение по време на коледните и новогодишните празници. Златев подчерта, че трябва да се подходи особено внимателно към проблематичните участъци, като тези с голям наклон. Той препоръча при прогнози за лоши метеорологични условия да се спират тировете с неподходящи за зимните условия гуми.

Управителите на фирмите обявиха, че са подготвени за всякакви ситуации, че профилактично обработват пътищата преди празниците и разполагат с по-мощни машини за проблемните участъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *