Нов зам.-кмет от днес, Зорница Евгениева е с ресор обществени поръчки, проекти и инвестиционни дейности

Зорница Евгениева встъпи днес в длъжност „Заместник-кмет по правно обслужване, управление на програми и проекти и инвестиционни дейности в Община Разград“. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

В първия й работен ден Кметът Добрин Добрев я представи на началниците на отделите, които са в нейния ресор – Отдел “Правно-нормативно обслужване и обществени по ръчки”, Отдел “Стратегическо планиране и проекти”,  Отдел „Опазване на околната среда“ и отдел „Инвестиционни дейности“. Г-н Добрев представи основните предизвикателства в този ресор, в който той работи в предходния мандат, като обърна внимание, че в момента на преден план е стартирането на проектите и програмите по Плана за възстановяване и устойчивост. Кметът изрази увереност, че образователният ценз на новия заместник-кмет – икономическо и юридическо образование – ще способства по-бързото й въвеждане в работата. Той изтъкна и опита на Зорница Евгениева в провеждането на обществени поръчки.

Зорница Евгениева е завършила средното си образование в Техникум по икономика-Разград с придобита квалификация „Икономист-счетоводител“. Има бакалавърска и магистърска степени по специалността „Застраховане и социално дело“ от СА“Димитър А.Ценов“-Свищов, както и магистърска степен от РУ“Ангел Кънчев“ по специалността „Право“. Има и придобита квалификация „вещо лице по съдебно-икономически експертизи“ от СА“Димитър А.Ценов“.

Работила е: в Дом за стари хора – в различни периоди като домакин, социален работник и касиер; в „Топлофикация-Разград“ЕАД като технически организатор; в РЗОК – в различни периоди като кариер, технически секретар на директора, от 2012 г. до встъпването си в длъжност в Община Разград Зорница Евгениева е финансов контрольор. От 2015 г. е и вещо лице по съдебно-икономически експертизи.

Това е третият зам.-кмет в екипа на Кмета Добрин Добрев, и трите са дами – Полина Иванова, Хабибе Расим и Зорница Евгениева. В структурата на Общинска администрация има още един вакантен заместник-кметски пост – с ресор образование и социални дейности.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *