Новият областен управител бе домакин на представянето на нова книга

Новият областен управител на Разград Владимир Димитров бе домакин на представянето на новата стихосбирка на разградския поет Дачо Господинов „Очила с тъмни стъкла“. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

„Уверявам Ви, че културата и изкуството ще бъдат един от приоритетите в работата ми като областен управител. И младите таланти, и утвърдените творци могат да разчитат на моята подкрепа”, заяви той пред събралите се почитатели на поезията в Разград.

Културното събитие се проведе във фоайето на Областна администрация, превърнато по думите на Димитров от „сиво бюрократично пространство в открита сцена за представяне на творци от Лудогорието”, където са били представяни много изложби и са били организирани тържествени церемонии, отбелязващи различни събития от обществения живот в региона. Областният управител поздрави Дачо Господинов за новата книга и му пожела още много творчески успехи. Той припомни, че като служител на администрацията наскоро авторът е организирал литературен конкурс за хора с увреждания, в който са се включили творци от цяла България.

„Книгата “Очила с тъмни стъкла” съдържа публикувани и непубликувани досега мои стихове и импресии, както и техни преводи на немски, английски, испански и френски език”, разказа Дачо Господинов. Той поясни, че стихотворенията в нея са общо 64, структурирани са в три раздела, като в първия има 16 творби, във втория 16 превода на произведения, а в третия стихотворенията са 32. „Тези числа не са избрани случайно, те са кратни на 8, защото това е числото на Бога“, поясни той.

Дачо Господинов благодари на областния управител Владимир Димитров и ръководството на администрацията за домакинството на културното събитие. „Щастлив съм, че имах възможност точно тук да представя своята книга. Оценявам високо, че г-н Димитров ми подаде ръка и Областна администрация ще подкрепи организирането на втория поетичен конкурс за хора с увреждания“, каза поетът.

За автора и неговата книга говориха редакторът й Иван Димитров и поетът Пламен Панчев, а Галя Ралева рецитира избрани творби от „Очила с тъмни стъкла”.

Дачо Господинов е роден през 1968 г. в Разград. Автор е на шест книги и редактор на литературен сайт. Той е член на Лигата на българските писатели в САЩ и по света, на Лудогорската поетична тритоника в Разград и на Дружеството на писателите в Троян. Освен като организатор е на литературни конкурси и носител на литературни награди, е известен още като общественик с будна гражданска позиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *