Новият кмет на Разград Добрин Добрев отвори шампанското на победата

Новият кмет на Разград Добрин Добрев отвори шампанското на победата малко след 21,30 ч., когато паралелното преброяване в щаба му бе към края си.

„We Are The Champions” бе песента, на фона на която привържениците му вдигнаха чаши в наздравица за успешен мандат на новия кмет на Община Разград – издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от Местната коалиция БСП за България, ВМРО и други партии и организации Добрин Добрев.

Добрев уточни, че при 67 от 71 секции преднината е доста сериозна – над 1500 гласа, което дава основание за сериозната убеденост че той е следващият кмет на Община Разград.

„Искам за благодаря на всички, които днес излязоха и гласуваха.  На тези, които избраха мен, според мен направиха правилния избор. Благодаря на целия мой екип, на всички граждани, организации, политически партии, хора, които застанаха зад гърба ми в тази сериозна и много тежка предизборна надпревара. Ще изчакаме окончателните резултати, за да можем направим равносметка, но смятаме, че на този етап имаме повод за радост, че сме спечелили този местен избор. Още веднъж сърдечни благодарности на всички, които подкрепиха кандидатурата ми и ми повярваха.” – каза Добрев.

На въпрос как ще работи с новия Общински съвет, в който влязоха седем политически сили, Добрев отговори, че както и в предходния мандат, „ще търсим подкрепа за всички решения, за важните за Разград решения. Убеден съм, че позитивната кампания, която водихме, ни дава заявка, че ще можем да водим и позитивни разговори в Общинския съвет. Ще търсим подкрепата на всички представители на политически сили, които влязоха и смятам, че ще имаме необходимото мнозинство, за можем да вземаме важни решения и Разград да върви напред.” – каза още Добрев.

Вижте началото на тържествата в щаба на новия кмет ТУК.

В щаба на другия участник в балотажа – Мирослав Грънчаров от Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България” – настроението бе минорно.

Самият кандидат обаче  излезе пред местните медии с изявление, в което първо изтъкна положителните моменти в резултатите от вота. „Имаме отново кмет в Ясеновец, имаме и в  Гецово и Пороище, както и най-голямата група общински съветници,  но за съжаление уйдурмата в Разград проработи. Аз играх срещу ДПС, ГЕРБ И БСП взети заедно, но в наше лице те ще получат една много добра качествена опозиция. Ще продължа да работя за Разград в качеството си на общински съветник. Ще държа на това, което съм обещал, да може да се случва. Каква ще е конфигурацията в Общинския съвет ще реши уйдурмата.” – каза Грънчаров.

Той изрази съжаление, че  избирателната активност бе ниска. „Не можахме да събудим града, стана ясно, че хората искат да продължат да живеят по начина, по който досега, за моя огромно съжаление. Аз губя  с достойнство, защото срещу тези три големи партии е много трудно да се играе – имат опит и ресурси и си ги използваха на всички нива.” – завърши коментара си Мирослав Грънчаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *