Нарушители на пътя: трима пияни шофьори, един – с отнета книжка

Пътна полиция

Четирима нарушители са засечени по пътищата на Лудогорието през последните дни. Трима от тях са били пияни зад волана, четвъртият карал по време на санкция “отнемане на шофьорска книжка”.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че товарен автомобил „Форд Транзит“ е спрян около 20 часа на 23 юли по път Разград – Кубрат. В хода на полицейската проверка е установено, че 26-годишният водач от Разград шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,47 промила в издишания въздух. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Лек автомобил „Тойота“ е спрян около 01.50 часа на 23 юли по бул. „България“ в Разград. В хода на контролните действия е установено, че 37-годишният водач от село Стражец управлява превозното средство след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,15 промила. Задържан е в РУ-Разград. Води се бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Пиян водач е установен при полицейска проверка, извършена около 07.45 часа на 22 юли по улица „Странджа“ в Разград. 56-годишният шофьор седнал зад волана на собствения си „Опел Мерива“ с 1,35 промила алкохол. Задържан е в РУ-Разград, а по случая е започнато бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Неправоспособен водач е установен при полицейска проверка в град Исперих. Около 20.20 часа на 23 юли на изхода от Исперих към село Голям Поровец е спрян „Фолксваген Бийтъл“ с чужда регистрация. В хода на контролните действия е установено, че 34-годишният водач от село Раковски управлява превозно средство без шофьорска книжка, повторно в едногодишния срок от наказването му за същото деяние. Започнато е разследване за престъпление по чл.343 В, ал.2 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *