Нарушители на пътя: пияни шофьори в Дянково и Малък Поровец, неправоспособен – в Райнино

Трима нарушители са засечени по пътищата на Лудогорието вчера – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

53-годишен водач от село Дянково е задържан за шофиране в нетрезво състояние. Около 15 часа на 30 август при полицейска проверка в селото е спрян управлявания от мъжа автомобил „Опел Корса“. В хода на контролните действия водачът е тестван с дрегер, чиято цифрова индикация отчела 2,40 промила алкохол. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е започнато бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Товарен автомобил „МАН“ е спрян около 10.20 часа на 30 август в исперихското село Малък Поровец. В хода на полицейската проверка 56-годишният водач от Исперих е изпробван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 0,61 промила. След справка, извършена в информационните масиви на МВР е установено, че криминално проявеният мъж шофира след употреба на алкохол с влязла в сила присъда за същото деяние. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.2 от Наказателния кодекс.

Електрически мотопед е спрян около 17 часа на 30 август в исперихското село Райнино. В хода на контролните действия полицейските служители установили, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред, а 61-годишният водач е неправоспособен. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *