Нарушители на пътя: дрогиран, пиян, с чужди табели

Трима нарушители на пътя са засечени в Разградско през последните дни – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

35-годишен мъж от село Ясеновец е задържан в сградата на РУ-Разград. Около 01.50 часа на 15 юли в селото е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от лицето. В хода на контролните действия е установено, че водачът шофира в двугодишния срок на лишаването му от правоуправление с влязло в сила наказателно постановление от 30.03.2023 г. и след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на кокаин. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс.

„Фолксваген Кади“ е спрян около 23 часа на 14 юли в заветското село Острово. В хода на полицейската проверка 36-годишният водач с адрес в град Разград е тестван с дрегер, чиято цифрова индикация отчела 1,33 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая се води досъдебно производство по чл.343 Б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Неправоспособен водач е засечен при проверка в самуилското село Голям извор. Около 00.15 часа на 15 юли е спрян автомобил „Рено Туинго“, управляван от 59-годишен мъж от село Ясеновец. Колата се оказала с поставени две регистрационни табели, издадени за друго МПС – „Опел Омега“. Започнато е бързо производство по чл.345, ал.2 и ал.1 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *