Нарушители на пътя: дрогиран кара камион, пиян бяга от проверка, 76-годишен кара мотоциклет без книжка

Пътна полиция

Четирима нарушители на Закона за движение по пътищата са засечени вчера от пътните полицаи от Разградско.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че товарен автомобил „МАН“ влекач е спрян за проверка в хода на специализирана операция по ROADPOL на пътя Разград – Кубрат, близо до отбивката за село Стражец. В хода на предприетите контролни действия, извършени около 09.40 часа на 11 октомври, е установено, че 34-годишният водач от град Нова Загора шофира след употреба на наркотични вещества. Резултатът от направения „Drug test 5000“ е положителен за метаамфетамин. Взета е и кръв за химичен анализ. Мъжът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано досъдебно производство.

Лек автомобил „Пежо 406“ без регистрационни табели опита да избегне полицейска проверка. Около 11 часа на 11 октомври полицейски служители подават сигнал със стоп-палка на колата по пътя Разград – Търговище. Водачът не се подчинява на разпореждането, ускорява и продължава движението си. Малко по-късно е спрян в землището на село Мортагоново. В хода на предприетите контролни действия е установен шофьорът – криминално проявен и осъждан 43-годишен мъж от село Стражец. Пробата му с дрегер отчела 2,13 промила алкохол в издишания въздух. След отказ да даде кръв за химичен анализ е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

Мотоциклет „Wangye“ е спрян около 10.45 часа на 11 октомври близо до бензиностанция в Исперих. В хода на полицейската проверка е установено, че 76-годишният водач от силистренското село Окорш е неправоспособен и управлява двуколесното превозно средство без то да е регистрирано по надлежния ред. Започнато е досъдебно производство.

Електрически двуколесен мотопед с неустановена марка и модел и мощност на двигателя 1500 W е спрян за проверка на 11 октомври в заветското село Веселец. В хода на контролните действия е установено, че правоспособният 30-годишен водач от селото управлява превозното средство без необходимата регистрация съгласно чл.140, ал.1 от ЗДвП и чл.2 от Наредба I-45. Образувано е бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *