Нарушители на пътя: дрогиран в Разград, пиян в Беловец, с отнета книжка в Кубрат

Трима нарушители са засечени по пътищата на Лудогорието през последните дни – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

34-годишен мъж от Разград е задържан за шофиране след употреба на наркотици. Около 13.20 часа на 26 декември по улица „Перистър“ е спрян за проверка „Форд Мустанг“ със софийска регистрация. В хода на контролните действия полицейските служители тествали водача с „Drug test 5000“, който отчел резултат, положителен на кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Лек автомобил „Фолксваген Голф“ е спрян около 2.50 часа на 25 декември в кубратското село Беловец. В хода на полицейската проверка е  установено, че 43-годишният водач шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,29 промила. Управляваният от него автомобил не е регистриран по надлежния ред. Водачът е задържан в РУ-Кубрат. Започнато е разследване за престъпления по чл.343Б, ал.1 и чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

66-годишен мъж от град Кубрат е хванат повторно да шофира без книжка. Управляваният от него „Фолксваген Шаран“ е спрян около 14.45 часа на 25 декември по улица „Арда“ в Кубрат. В хода на проверката е установено, че той управлява превозно средство, без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишния срок от наказването му за същото деяние. Образувано е бързо производство по чл.343 В, ал.2 от Наказателния кодекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *