Нападателят от Цар Калоян изнасилил преди 5 години и майката на вчерашната си жертва, момичето е с 30% изгаряния

Изключително тежки са престъпленията, извършени след 19 часа на 16 ноември в Цар Калоян – съобщи на извънредна пресконференция тази вечер окръжният прокурор Тихомир Тодоров. Той дори квалифицира извършителя като психопат поради бруталната и необяснима жестокост, с която ги е извършил. Нападателят е в близки родствени връзки с жертвата си – уточни Тодоров. 17-годишното момиче и 25-годишният Ниязи за братовчеди, деца са на двама братя, а действието се развива в къщата срещу дома на родителите на нападателя.

Снощи момичето е било само в къщата. Ниязи я изнасилва, нанася й жесток побой, опитва се да отсече пръстите на лявата й ръка, след което я запалва. Още се установява запалителното вещество, но вероятно е бензин. Оставя я в пламъците, напуска както местопроизшествието, така и родния си град. Укривал се, докато го заловят малко след 17,00 ч. днес, бил е със собствената си кола. Няма данни някой да му е помагал в укриването.

Момичето е намерено от майка си в тежко състояние, успява само да й каже името на извършителя и изгубва съзнание. Откарана в русенска болница в тежко състояние, с 30% изгаряния, на командно дишане е. Тихомир Тодоров съобщи, че медиците са започнали ампутация на част от крайниците й, тъй като не могат да се възстановят.

Окръжният прокурор съобщи още, че преди 5 години Ниязи е изнасилил и майката на момичето. Тогава е осъден на 2 години и 8 месеца. Излиза предсрочно, но в изпитателния срок извършва друго престъпление, насочено към брат му и отново е осъден на 9 месеца плюс доизтърпяване на предишната присъда.

Утре ще му бъде повдигнато обвинение, първоначалната мярка за неотклонение е 72 часа, но в съда ще бъде внесено и искане за постоянна мярка задържане под стража.

Тодоров уточни, че обвинението ще е едно от най-тежките – по член 116 от Наказателния кодекс – за опит за убийство, извършено по изключително жесток начин, причинило изключително тежки увреждания и по мъчителен начин. Санкцията за подобно престъпление е затвор от 15 до 20 години, доживотна присъда или доживотна без право на замяна.

Окръжният прокурор похвали полицията за професионалните действия. По думите му тази част от Североизточна България е била блокирана от полиция и жандармерия, докато е заловен Ниязи.

One Reply to “Нападателят от Цар Калоян изнасилил преди 5 години и майката на вчерашната си жертва, момичето е с 30% изгаряния”

  1. Създайте повече групи за ловци на педофили и изнасилвачи. Не губете време хора!!!! Лесно е , сами влизат в капаните! Действайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *