Набират средства за екскурзии за хора с деменция из познати места, за да събудят спомените им

Фондация „Състрадание Алцхаймер България“ провежда фондонабираща кампания за хора в ранен и среден стадий на деменция от домовете за резидентна грижа във Варна и Разград. Това съобщават от неправителствената организация.

Целта на кампанията е да бъдат събрани 4000 лв. до края на май 2023 г., с които да бъдат организирани 8 еднодневни екскурзии за 25 човека от тези домове. Чрез тези екскурзии ще бъде помогнато на хората да се потопят в очарованието на природата и историческото богатство на техните градове и да им бъде даден шанс да забавят развитието на заболяването. Преживяването ще им помогне да възвърнат  усещанията и възприятията си за света, а познатите от младостта им обекти ще събудят важни за тях спомени.

От Фондация „Състрадание Алцхаймер България припомнят, че според проучвания на всеки 3 секунди някой по света развива деменция. В България хората с деменция са над 100 хиляди. С напредване на заболяването, хората с деменция „губят“ паметта и ориентацията си и най-много имат нужда от грижа и разбиране. Имат нужда от усещането, че са важни за някого, че не затваряме очи за тях.

Можете да се присъедините към каузата в подкрепа на хората с Алцхаймер като изпратите SMS с текст DMS SOLIDARNOST на номер 17 777 или дарите през platformata.bg.

Подробности за кампанията можете да научите и ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *